Addameer, en defensa dels drets a les presons

Més de cinc mil presos polítics resten en l’actualitat a les presons israelianes. Molta gent denuncia que aquí els drets humans són inexistents, i és per aquest motiu que Addameer –Prisioner Support And Human Rights Association– s’encarrega de vetllar per la seva defensa.

Des de l’ocupació israeliana els palestins han estat subjectes a multitud de vexacions. Freqüentment, l’estat israelià ha utilitzat les detencions administratives com un punt més per suprimir el procés polític palestí. És per això que en les presons s’infligeixen tot tipus de tortures i violacions dels drets humans a ciutadans palestins, en un procés de deshumanització constant. En aquest context Addameer treballa per oferir ajuda legal gratuïta als presoners polítics seguint les lleis nacionals i internacionals, mitjançant la gestió dels procediments legals i a través de campanyes de solidaritat.

Segons les dades d’aquesta associació, hi ha uns 5.000 presoners polítics, dels quals 17 són dones i 154 són nens (14 menors 16 anys) a les presons israelianes. Molts d’ells han patit tortures psíquiques o físiques, com el cas que ens explica Murad Jadallah, assessor legal d’Addameer, d’un detingut IMG_2317va ser interrogat sense poder dormir durant 68 dies. Dins de les presons les condicions no milloren, atès que els reclusos no tenen serveis bàsics ni accés a un tractament mèdic adequat, i que el menjar està en mal estat. Entre els càstigs més freqüents destaquen també l’aïllament a què se sotmet els presos, ja sigui privant-los de visites o portant-los a presons allunyades dels seus. A més, els familiars sovint han de fer front a despeses econòmiques molt elevades per suplir les mancances que hi ha a les presons.

També nens i dones estan sotmesos a sofriment. No obstant això, Murad sap treure la part “graciosa de la situació”, com diu ell, i ens explica: “el nen de la meva cosina va nàixer a la mateixa habitació on va estar detingut uns anys més tard”. Això ens fa pensar que la repressió mitjançant les detencions són molt presents en el dia a dia de les famílies palestines.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s